Sök
  • Koordinator

"Succékampanj på arabiska lockar tusentals till bygg"

TTT - Ting Tar Tid, säger de i Norge och syftar bland annat på att vissa processer måste få smältas i sin egen takt för att bli bra. Och tålamod är en dygd. Hösten 2018 träffade koordinatörerna Siri Hallberg Björklund och Ameli Frostell företaget Aktarr på en konferens om hur organisationer kan nå ut till nya målgrupper i ett allt med uppdelat medielandskap. Kotada Yonus och Kristina Dobricic på Aktarr såg också möjligheterna med att nå ut till arabisktalande byggare som inte hittat in i den svenska byggsektorn, och ideerna kring hur vi skulle kunna samarbeta tog aldrig slut. I september 2019 släpptes den första filmen om behovet på svensk byggarbetsmarknad och inom några dygn hade det registrerats över 1400 CVn! Vilket genomslag! Vid bra satsningar blir det media

Aftonbladet: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2G48wB/succekampanj-pa-arabiska-lockar-tusentals-till-bygg

Byggnadsarbetaren: https://www.byggnadsarbetaren.se/larlingskampanj-pa-arabiska-lockar-stor-potential/ Det stora intresset är glädjande om än inte överraskande - vi har vetat sedan tidigare att många är "felyrkade" sedan de kom till Sverige. Vi vet också att intresset för att arbeta inom bygg är stort, men många har inte vetat hur de ska komma in i den.


Nu återstår arbetet för oss att möta upp alla intresserade. Vi planerar för event under våren där sökande får djupare kunskap om branschen samt möta både arabisktalande byggarbetare som delar med sig av sina erfarenheter samt företag som vill rekrytera.


Häng med här på hur det går!91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla